2013. szeptember 21., szombat

Orgazmushiány

Az orgazmusra való képesség fejleszthető, ez egészen biztos. Az, hogy egy nő eljut-e a csúcsra, nagyon sok mindentől függ: a partnertől, a körülményektől, a saját test ismeretétől és pszichés-biokémiai folyamatoktól. 



A szexológusoknál megforduló nők nagy része küzd azzal a problémával, hogy nem jut el a csúcsra, statisztikák szerint a nők 25%-a nem képes átélni egész élete során egyszer sem az orgazmust.


Türelem!  Sok esetben ez a legfőbb ok, a férfiak ugyanis sokkal hamarabb élveznek el, mint a nők, így sokszor a hölgyekre már nem jut

energia. Szerencsére a 21. század szexorientáltsága valahogy azt is magával hozta, hogy az örömszerzés a másik számára mindkét nemnek ugyanolyan fontos. Ha ez a probléma mégis fennáll, úgy meg kell beszélni a partnerrel, hiszen ez egy kis odafigyeléssel megoldható.


Gyakori ok, hogy a partner nem foglalkozik kellőképpen a klitorisz ingerlésével, vagy nem jól teszi azt. Ahhoz, hogy a szex jó legyen, rá kell jönnöd, mi jó neked! Próbáld többféle módon ingerelni, ki fog derülni a legjobb módszer.


Az orgazmus egy igen összetett folyamat eredménye, mely a nőknél egyfajta tanulási folyamatot is jelent. Meg kell tanulni eljutni a csúcsra! Vannak érzékenyebb nők, akiknek ez egyáltalán nem okoz gondot, sokak viszont annyira koncentrálnak, hogy végül az gátolja meg a csúcstámadást. Ne görcsölj, csak élvezd az örömöket!


Hosszú ideje együtt élő pároknál azt is megfigyelték, hogy a nők egy része azért nem jut a csúcsra, mert már nem igazán élvezi a szexet a megszokott férfival, ámbár szereti őt.


A nők sokat gondolkoznak. Sajnos ez a szex közben is előfordulhat, pláne, ha valami gond nyomasztja lelked. Elkalandozhatsz, de az is előfordulhat, hogy mélyen olyannyira stresszes vagy, hogy nem tudsz felülkerekedni rajta.


A szextől való félelem is okozhatja az orgazmus hiányát. Ezalatt nem azt kell érteni, hogy magától az aktustól fél valaki, hanem attól, hogy nem elég jó, amit tesz.


A félelem kategóriába sorolható a partner elvesztése miatti aggodalom. Gyakori ez friss kapcsolatoknál, vagy ha nem egészen kiegyensúlyozott, őszinte és problémamentes egy kapcsolat.


Önkontrollra szex közben nincsen szükség. Odafigyelésre igen, de nem arra, hogy visszafogd magad. Sok nőnek okoz ez problémát, fél, hogy kimutassa igazi önvalóját, teljesen kitárulkozzon, vagy olyasmit tegyen,

ami a partnernek nem lesz kedvére. Pedig a férfiak nagy része akkor bontakozik ki igazán, ha a nő is megnyílik előtte.


Gátlások? Testi hiba, elégedetlenség, önbizalomhiány, szégyenlőség – mind olyan okok, melyek nemhogy az orgazmus, de a szex hiányát

is okozhatják.


Forrás: harmonet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése