2013. június 15., szombat

Megint az erőszakról

A párkapcsolati erőszak elkövetői 95 százalékban férfiak, a halálos áldozatok kétharmada nő. Amikor a nők segítséget kérnek a hatóságoktól, az számukra általában élet-halál kérdés: nemzetközi statisztikák szerint addigra már nem kevesebb, mint 40, a kriminális szintet elérő bűncselekmény történik ellenük.


Magyarország az egyik legszexistább társadalom Európában. A nőszervezetek bő húszéves küzdelmébe került, hogy végre önálló tényállás lett a büntető törvénykönyvben a párkapcsolati erőszak. 
Tudatosítani kell, hogy mostantól a párkapcsolaton belül elkövetett könnyű testi sértés hivatalból üldözendő. A társadalom körében is kampányt kell indítani, hogy az áldozatok tisztában legyenek vele: már amiatt is indíthatnak magánvádas eljárást, ha partnerük megalázóan bánik velük, vagy gazdaságilag ellehetetleníti őket.


Egy tanmese szerint valaki a folyóparton sétálva rengeteg csecsemőt lát fuldokolni a vízben. Beugrik, és elkezdi őket kidobálni a partra. A következő arra járó szintén beugrik, és elkezdi úszni tanítani a csecsemőket. A harmadik arra járó viszont tovább sétál. Amikor megkérdezik tőle, miért nem segít, azt feleli: felmegyek a forráshoz és megnézem, ki az az elvetemült, aki csecsemőket dobál a vízbe.

Forrás: nol.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése