2013. március 21., csütörtök

Szexi nő, minta anya és jó munkaerő - hogyan?


Munka, párkapcsolat, és gyerek. Anyaként biztosan sokan találkozunk azzal a problémával, hogy melyik ujjamat harapjam? Hogyan oldjam meg, hogy szexis nő legyek, ugyanakkor segítőkész és elég jó anya, és no persze nem utolsó sorban profit termelő dolgozó. Nem egyszerű kérdések. Pláne ha apa mindeközben dolgozik és csak későn jár haza vagy netán csak hétvégén van a családdal.


Ha párunk soha nincs otthon 

Ha férjed, vagy élettársad sokszor késő estig dolgozik, esetleg nem is alszik otthon, akkor joggal érezheted, hogy vajon ő mennyire veszi ki részét a család életéből. Valóban sok férfit elgondolkodtat a kérdés. Néhányan (ez a kevesebb) ha családot vállalnak, akkor azt is tudják, hogy mi a fontos számukra és akár a kevesebb fizetést választják azért, hogy a szeretteikkel lehessenek. Sajnos azonban a legtöbb férfi a munka rabja, no és persze az elismerésé, hiszen a „májukat az hizlalja”. Miután a kapcsolat elején pár évig még néha találkoztok kettesben, miután a gyerekek megszületnek, azt veszed észre, hogy egyre kevésbé vagy egyáltalán nem mentek kettesben sehova. Így a szexuális élet is egyre rosszabbá válik és ritkulnak az alkalmak. A kapcsolat, így zsákutca felé tart.

A félrelépés 

Ha ez sokáig tart, akkor valószínűleg valamelyik tagja a párnak, félre fog lépni, hiszen minden embernek szüksége van arra, hogy néha csak rá figyeljen valaki. Ha meg szeretnétek őrizni a lángot kapcsolatotokban, akkor érdemes néha időt szánni kettőtökre és elmenni együtt vacsorázni, vagy moziba, vagy együtt tölteni egy hétvégét egy kellemes szállodában.
Párkapcsolati válság
Ha már a párkapcsolat válságba torkollt. Ebből csak sérülésekkel lábalhattok ki, még ha együtt is maradtok. Jobb megelőzni az ilyesmit és odafigyelni egymás igényeire. Sajnos a mai magcsalád okozta probléma, számos család esetében, hogy nincs, ki vigyázzon a gyerekekre. Bízzam egy idegenre? - merül fel sok szülőben a kérdés. A válaszuk pedig nem, és ekkor következik be az, hogy életük párjával nem ők mennek moziba, hanem előbb utóbb valaki más. Ma már van olyan bébiszitter közvetítő ahol előre leinformált és garantáltan tesztelt és megbízható gyermekfelügyelők közül választhatsz. Használd ki, ha nagymama vagy a nagypapa nem ér rá vagy messze lakik.

A gazdasági válság hatásai rontanak a családok helyzetén 

Mivel egyre inkább fél mindenki attól, hogy elveszíti munkahelyét, nem mer beteg szabadságra, menni vagy esetleg nem mer szabadságot kivenni, hogy szeretteivel legyen. Számos válás vagy párkapcsolati válság okozója lehet ez, hiszen életünk alapja, nem a pénz, a luxus autó vagy a nyaraló, hanem a szeretet. Ha erről megfeledkezünk, akkor pedig romba dőlhet életünk, és amikor már megtörténik a katasztrófa akkor késő tenni ellene. Az együttélés művészetét az együttéléskor kell gyakorolni, nem akkor, amikor már vége.

A gyerekek

A gyerekek felnőnek és akkor már késő lesz azon sajnálkozni, hogy bárcsak több időt tölthettem volna vele. Akkor kell rájuk szánni az időt, amikor szükségük van rá, ez az igazi szeretet mutatója.

A nők is és a férfiak is dolgoznak, miközben a gyerekekre valaki vigyáz, vagy az óvoda, vagy a nagymama, vagy a szomszéd néni. A pénz utáni hajszában családok esnek szét, mert senki nem figyel oda a mellette élő társára, akivel azt vállalta, hogy jóban, rosszban együtt lesznek. Sokszor egyszerűbbnek tűnik mást keresni vagy kilépni a kapcsolatból, mint egymás felé fordulni a nagy hajtásban.


Társadalmi elvárások a nőkkel szemben 

A nő legyen szexi és legyen anya és feleség és dolgozó nő. Kicsit sok elvárás ez a társadalom részéről, így nem csoda, ha idegesek és nemhogy szexisek, de igencsak lerongyolódottnak tűnnek a mai anyák. Nagyon nagy feladat hárul rájuk. Pedig, ha párjuk jobban figyelne igényeikre és észrevenné rohanásuk, hihetetlen teljesítményük, akkor felértékelődne a kapcsolat és új erőt meríthetne, és a feleség, anya kivirágozhatna és megmutatná szeretői énjét, a szexis és csábító nőt is. De ehhez szükség van a kettesben töltött időkre és az odafigyelésre.

Odafigyelés, de hogyan? 

A nők számára az odafigyelés nem az évente egy szál rózsát vagy a szülinapi ajándékot jelenti, hanem azt az érzést, amikor csak rá figyelnek, amikor isszák a szavait és figyelik minden rezdülését. Az ilyen pillanatoktól minden hölgy szárnyakat kap. Érdemes meglepni egy kettesben eltöltött hétvégével, egy vacsora meghívással, vagy színházbérlettel, ahova természetesen együtt mennek. Ezek ugyanis mind azt tükrözik, hogy tényleg együtt akarunk lenni kedvesünkkel. Egy apró üzenet a hűtőn reggel, vagy egy ott felejtett virág az ágy szélén boldoggá teszi a pillanatot.

Forrás: harmonet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése